خواص و مضرات روغن دارچین برای سلامتی بدن چیست؟

خواص و مضرات روغن دارچین
خواص و مضرات روغن دارچین

روغن دارچین (به انگلیسی : Cinnamon Oil) به خاطر عطر و بوی شیرینی که دارد بسیار ارزشمند است. همچنین با چندین فواید سلامتی و زیبایی مرتبط است.

دارچین در اشکال مختلف برای تاثیر آن بر کنترل عفونت، مدیریت قند خون و سایر شرایط مورد مطالعه قرار گرفته است. مطالعات نشان می دهد که روغن دارچین برای موارد زیر مفید است :

  • ضد باکتری
  • ضد قارچ
  • ضد دیابت
  • خواص آنتی اکسیدانی

در ادامه این مقاله به بررسی فواید درمانی روغن دارچین برای سلامتی بدن و همچنین عوارض و مضرات آن آشنا می شود. با سومیتا همراه باشید؛

انواع روغن دارچین

روغن دارچین از پوست یا برگ چندین نوع درخت از جمله درخت دارچین و درخت دارچین چینی به دست می آید.

بیشتر روغن دارچین موجود در بازار از درخت دارچین چینی گرفته می شود که به آن دارچین کاسیا می گویند. دارچینی که از درخت دارچین به دست می آید، دارچین سیلان نامیده می شود و گران تر است.

هر دو نوع از ترکیبات و مواد شیمیایی گیاهی مانند سینامالدئید و اوژنول تشکیل شده اند. این عناصر هستند که دارچین را برای سلامتی مفید می کنند.

فواید دارویی و درمانی روغن دارچین برای سلامتی بدن

1. تقویت کننده خلق و خو است

خواص روغن دارچین آن را به گزینه ای محبوب برای درمان های آروماتراپی خانگی تبدیل می کند.

در آروماتراپی اسانس‌ ها در هوا پخش می‌ شوند تا آن ها را بو کنید یا بتوانند در پوست جذب شوند. رایحه درمانی با فواید بسیاری از جمله کاهش افسردگی و اضطراب و خواب بهتر مرتبط است.

استفاده از روغن دارچین در رایحه درمانی به طور گسترده مورد مطالعه قرار نگرفته است اما بسیاری از مردم از عطر دارچین لذت می برند و آن را آرامش بخش می دانند.

2. خواص آنتی باکتریال دارد

تحقیقات نشان می دهد که روغن دارچین :

  • با باکتری هایی که به سختی درمان می شوند مبارزه می کند. مطالعه‌ ای که از کشت‌ های باکتریایی و آزمایش‌ های آزمایشگاهی استفاده کرد نشان داد که ترکیبات موجود در روغن دارچین اثر ضد میکروبی بر علیه سودوموناس آئروژینوزا یک باکتری بالقوه تهدید کننده حیات و مقاوم به دارو که گیاهان، افراد و سایر حیوانات را تحت تاثیر قرار می‌ دهد دارد
  • از سلامت دهان و دندان حمایت می کند. خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی دارچین در برابر استرپتوکوک موتانس و بیوفیلم کاندیدا، دو عاملی که باعث عفونت‌ های دهانی و سوراخ دندانی می‌ شوند موثر است
  • ضد عفونی کننده است. خواص ضد باکتریایی روغن دارچین آن را به یک جایگزین افزودنی ایمن، موثر و غیر شیمیایی تبدیل می کند که می تواند برای حفظ محصولات و افزایش عمر مفید آن ها استفاده شود. یک مطالعه نشان داد که روغن دارچین می تواند به طور موثری به عنوان یک نگهدارنده در لوازم آرایشی و ضد عفونی کننده های بیمارستانی استفاده شود

3. باعث رشد مو و پر شدن موها می شود

هیچ مدرک علمی مبنی بر ارتباط دارچین با رشد مو در انسان وجود ندارد. مطالعاتی روی موش‌ ها انجام شده است که نشان می‌ دهد موها کمی ضخیم تر شده و رشد می‌ کنند.

گزارش های حکایتی و شیوه های سنتی نشان می دهد که ماسک تهیه شده از دارچین، روغن زیتون و عسل ممکن است در تقویت رشد مو و ضخیم شدن مو موثر باشد.

4. طعم دهنده غذا و لوازم آرایشی است

روغن دارچین به عنوان یک اسانس و به عنوان یک روغن ضروری در دسترس است. همچنین می‌ توان آن را به‌ عنوان ماده‌ ای در آدامس‌ های بدون قند، آب نبات‌ ها، چای و در محصولات فری تجاری یافت.

روغن دارچین به عنوان یک ماده در لوازم آرایشی مانند خمیر دندان، دهان شویه، صابون و لوسیون بدن استفاده می شود. همچنین برای معطر کردن اسپری های اتاق، شمع ها و اقلام فصلی مانند مخروط کاج استفاده می شود.

عوارض و مضرات روغن دارچین

روغن دارچین بسیار قوی است و استفاده بیش از حد از آن آسان است. عوارض جانبی شامل بثورات پوستی یا سوزش پوست است.

رقیق کردن روغن دارچین با روغن حامل قبل از استفاده بسیار مهم است. سعی کنید از یک قطره اسانس دارچین به دو یا چند فنجان روغن حامل مانند روغن زیتون، بادام، جوجوبا یا کنجد استفاده کنید.

هرگز روغن دارچین را مستقیما روی پوست نمالید یا ماساژ ندهید مگر اینکه با روغن حامل رقیق شده باشد.

روغن دارچین با آب مخلوط نمی شود. روغن رقیق نشده را مستقیما در آب حمام نریزید زیرا می‌ تواند پوست را بسوزاند یا تحریک کند.

همچنین نباید روغن دارچین را به صورت خوراکی مصرف کنید. روغن دارچین می تواند غشاهای مخاطی و پوشش مری را بسوزاند. از مالیدن روغن دارچین بر روی لثه ها یا وارد کردن آن به چشم خودداری کنید.

برخی افراد به دارچین حساسیت دارند. اگر به دارچین حساسیت دارید حتما از مصرف روغن دارچین یا محصولات حاوی روغن دارچین خودداری کنید.

روش های استفاده از روغن دارچین

بر اساس یک نظرسنجی انجام شده، بسیاری از تولیدکنندگان اسانس دارچین توصیه می کنند که از مصرف موضعی به طور کامل اجتناب شود.

یک توصیه کلی این است که در صورت تماس با پوست، غلظت روغن دارچین را پایین نگه دارید. به عنوان مثال یک دستورالعمل با غلظت 0.01 درصد یا کمتر معادل 1 قطره روغن دارچین برای 30 تا 40 میلی لیتر روغن حامل است.

به عنوان خوشبو کننده هوا

برای خوشبو کردن خانه خود سعی کنید یک قطره روغن دارچین را به کیسه های پارچه ای یا گل های خشک اضافه کنید. یا می توانید چند قطره را به یک دیفیوزر با آب اضافه کنید. برخی از خوشبو کننده های هوا که به صورت تجاری تولید می شوند دارای رایحه دارچین هستند.

به عنوان روغن و مرطوب کننده بدن

روغن دارچین را می توان با روغن حامل مخلوط کرد و برای ماساژ استفاده کرد. یک قطره روغن دارچین را با دو تا سه فنجان روغن حامل مانند روغن بادام مخلوط کنید و برای ماساژ یا مرطوب کردن پوست استفاده کنید.

برای رایحه درمانی

چوب دارچین کامل حاوی روغن دارچین است و می توان از آن در رایحه درمانی استفاده کرد. به سادگی یک یا دو چوب را در یک قابلمه بزرگ آب گرم بیندازید و بگذارید مخلوط بجوشد و اجازه دهید بخار به اتاق عطر بدهد.

همچنین می توانید از چوب دارچین هنگام دم کردن قهوه و چای یا به عنوان همزن برای نوشیدنی های گرم استفاده کنید.

خلاصه

روغن دارچین فواید مختلفی برای سلامتی و زیبایی دارد.

می توان از آن به عنوان یک عامل ضد باکتری و ضد قارچ استفاده کرد. همچنین می توان از آن در رایحه درمانی به عنوان آرام بخش استفاده کرد.

روغن دارچین بسیار قوی است و باید کم مصرف شود.

همچنین بخوانید : عوارض و مضرات دارچین چیست؟

منبع : healthline