آپاندیس چه کاربردی در بدن دارد؟

آپاندیس چه کاربردی دارد؟
آپاندیس چه کاربردی دارد؟

آپاندیس چیست؟

آپاندیس یک لوله نازک در سمت راست پایین شکم است. در جایی قرار می گیرد که روده کوچک شما با روده بزرگ شما برخورد می کند.

از نظر تاریخی بسیاری از مردم بر این باورند که آپاندیس کارایی خاصی ندارد اما اخیرا محققان می گویند که آپاندیس ممکن است در سلامتی نقش داشته باشد. متخصصان همچنین در حال توسعه روش های کمتر تهاجمی برای درمان عفونت آپاندیس هستند.

در ادامه این مقاله با کاربردهای آپاندیس و همچنین مفهوم آپاندیسیت و روش های درمان آن آشنا می شوید. با سومیتا همراه باشید؛

آپاندیس چه کارایی دارد؟

آپاندیس لوله ای به طول 10 سانتیمتر است و به قسمت اول روده بزرگ متصل است. عملکرد دقیق آن نامشخص است. برخی از مردم بر این باورند که این یک عامل تکاملی است که هیچ فایده ای برای سلامتی ندارد.

این حکمت مرسوم منجر به استفاده گسترده از آپاندکتومی برای پیشگیری و درمان بیماری شده است. به عنوان مثال آپاندیسیت زمانی اتفاق می افتد که آپاندیس شما ملتهب شود. محققان هشدار می دهند که اگر مرد هستید خطر ابتلا به آپاندیسیت در طول زندگی شما 8.6 درصد و اگر زن هستید خطر ابتلا 6.7 درصد است. برای درمان آن پزشکان از نظر تاریخی آپاندکتومی را برای برداشتن آپاندیس شما انجام می‌ دهند.

بسیاری از آپاندکتومی ها برای پیشگیری و نه برای درمان بیماری استفاده می شوند. طبق مطالعات میزان آپاندکتومی بالاتر از میزان آپاندیسیت است. تخمین زده می شود که برای جلوگیری از یک مورد آپاندیسیت 36 آپاندکتومی اتفاقی مورد نیاز است.

آپاندیسیت می تواند برای سلامتی شما خطراتی ایجاد کند اما جراحی نیز می تواند خطراتی را به همراه داشته باشد. بر خلاف عقاید مرسوم آپاندیس ممکن است کارایی خاصی داشته باشد. ممکن است پناهگاهی برای باکتری های مفید در بدن شما باشد. این باکتری‌ های مفید ممکن است به بهبود هضم غذا کمک کرده و از سیستم ایمنی بدن شما حمایت کنند.

برای سال ها محققان متوجه شده اند که آپاندیسیت زمانی افزایش می یابد که جوامع از سیستم های آب بهداشتی استفاده می کنند. چنین امکانات مدرن ممکن است منجر به کمتر شدن باکتری های مفید در محیط و کاهش بیوم روده شما شود. به نوبه خود این ممکن است باعث شود سیستم ایمنی بدن شما بیش از حد فعال شود و ممکن است بدن شما را در برابر برخی اختلالات مانند آپاندیسیت آسیب پذیر کند.

وقتی آپاندیس شما ملتهب می شود چه اتفاقی می افتد؟

هنگامی که آپاندیس شما ملتهب می شود، آپاندیسیت نامیده می شود. آپاندیسیت معمولا ناشی از عفونت باکتریایی است. عفونت ممکن است از معده شما شروع شود و به آپاندیس برسد. همچنین ممکن است از یک تکه مدفوع سفت شده در مجرای روده شما ایجاد شود.

علائم آپاندیسیت می تواند متفاوت باشد. آن ها می توانند شامل موارد زیر باشند:

  • درد در قسمت پایین سمت راست شکم شما
  • استفراغ
  • تب

بدون درمان ممکن است دچار آبسه یا پارگی آپاندیس شوید. این می تواند یک وضعیت تهدید کننده زندگی باشد و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد.

آپاندیسیت چگونه تشخیص داده می شود؟

اگر مشکوک به آپاندیسیت هستید با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید. برای تشخیص وضعیت شما آن ها از شما در مورد علائم می پرسند و یک معاینه فیزیکی انجام می دهند. آن ها همچنین ممکن است کارهای آزمایشگاهی و آزمایش های تصویربرداری را انجام دهند.

آپاندیسیت چگونه درمان می شود؟

روش سنتی برای درمان آپاندیسیت جراحی است. بیشتر پزشکان به جراحی کم تهاجمی یا لاپاراسکوپی روی می آورند. برای انجام جراحی کم تهاجمی پزشک معمولا از دو یا چند برش کوتاه به جای یک برش طولانی‌ تر استفاده می‌ کند. در مقایسه با جراحی باز ​​سنتی این معمولا منجر به موارد زیر می شود :

  • بستری کوتاه تر در بیمارستان
  • درد کمتر
  • بهبودی سریع تر
  • میزان کمتر عوارض جانبی

در برخی موارد، پزشک ممکن است سعی کند از جراحی به طور کلی اجتناب کند.

تحقیقات اخیر نشان داد که آنتی بیوتیک ها ممکن است بهترین درمان برای آپاندیسیت بدون عارضه باشند. به نظر می رسد استفاده از آنتی بیوتیک ها به جای جراحی خطر عوارض را حداقل تا 31 درصد کاهش می دهد. به نظر می رسد این یک گزینه ایمن و موثر برای آپاندیسیت بدون عارضه باشد.

پزشک شما می تواند از تکنیک های تصویربرداری استفاده کند تا بفهمد که آپاندیسیت شما بدون عارضه است یا نیاز به جراحی دارد.

چشم انداز آپاندیسیت چیست؟

اگر آپاندکتومی می کنید پزشک باید به شما یاد دهد که چگونه از خود مراقبت کنید. به گفته کلینیک مایو بهبودی ممکن است چند هفته یا بیشتر طول بکشد. از پزشک خود بپرسید که چه زمانی می توانید انتظار داشته باشید فعالیت های عادی خود را از سر بگیرید.

آپاندکتومی می تواند به درمان یک مشکل حاد کمک کند اما ممکن است بعدا خطر سایر مشکلات را افزایش دهد.

طبق مطالعه ای انجام آپاندکتومی اندکی شانس ابتلا به بیماری پارکینسون را 10 سال یا بیشتر پس از عمل افزایش می دهد. به گفته محققان آپاندکتومی همچنین ممکن است خطر ابتلا به سرطان کولورکتال به ویژه سرطان رکتوم را افزایش دهد.

از پزشک خود برای اطلاعات بیشتر در مورد وضعیت خاص، گزینه های درمانی و چشم انداز سوال کنید. آن ها می توانند به شما در درک مزایا و خطرات احتمالی کمک کنند.

همچنین بخوانید : بیماری آپاندیسیت (التهاب آپاندیس) چیست؟

منبع : healthline