علائم سوزاک چیست؟

علائم سوزاک چیست؟
علائم سوزاک چیست؟

سوزاک یکی از شایع ترین بیماری های مقاربتی در برخی نقاط دنیا است که با وجود شیوع آن، بسیاری از افراد از ابتلای خود به این بیماری مطلع نمی شوند زیرا به خصوص در زنان هیچ علامتی ایجاد نمی کند و مردان نیز با این که علائم قابل توجه تری تجربه می کنند معمولا به موقع برای درمان آن اقدام نمی کنند.

اولین علائم سوزاک اغلب شامل ترشحات آلت تناسلی یا واژن و درد هنگام ادرار کردن یا رابطه جنسی می باشد. از آن جا که عدم درمان این عارضه می تواند به عوارض متعدد از نا باروری تا التهاب اندام ها منجر شود لازم است به علائم آن توجه داشته و به موقع برای غربال گری اقدام شود.

در ادامه قصد داریم درباره علائم و نشانه های سوزاک صحبت کنیم. با سومیتا همراه باشید؛

علائم سوزاک چیست؟

علائم اولیه

سوزاک طی رابطه جنسی دهانی، واژینال یا مقعدی منتقل می شود و در صورتی که با علائم اولیه همراه باشد عموما ناحیه آسیب دیده (ناحیه تناسلی، راست روده یا گلو) را درگیر می کند.

زنان مبتلا به این عفونت ممکن است علائم زیر را تجربه کنند :

  • ترشحات واژن
  • سوزش یا درد هنگام ادرار کردن
  • خارش واژن
  • خونریزی بین دو قاعدگی
  • درد یا ناراحتی زیر شکم
  • درد حین رابطه جنسی

سوزاک بدون علامت

گفته شده اکثر خانم های مبتلا به سوزاک هیچ علامتی ندارند یا علائم آن ها ممکن است با عفونت مثانه یا واژن اشتباه گرفته شود. این در حالی است که مردان مبتلا به این عفونت ممکن است علائم زیر را تجربه کنند :

  • ترشحات زرد مایل به سبز از آلت تناسلی
  • سوزش ادراری
  • درد و ورم بیضه یا کیسه بیضه

سوزاک در راست روده نیز ممکن است باعث خارش خفیف، ناراحتی، خونریزی یا درد هنگام اجابت مزاج شود. این علائم گاهی با بواسیر اشتباه گرفته می شود.

زمان بروز علائم سوزاک

اگر سوزاک علامت دار باشد، این علائم معمولا 10 تا 14 روز بعد از مواجه شدن با باکتری نایسریا گونوره آ (باکتری عامل سوزاک) ظاهر می شود.

علائم در نوزادان

سوزاک علاوه بر رابطه جنسی از طریق مادر باردار به نوزاد منتقل می شود. این اتفاق معمولا زمانی که نوزاد هنوز در رحم مادر است رخ نمی دهد بلکه حین زایمان و زمانی که نوزاد در معرض ترشحات تناسلی مادر قرار می گیرد ایجاد می شود.

در این صورت باکتری ممکن است به چشم نوزاد منتقل شده و باعث بروز افتالمی در او شود که نوعی عفونت چشم است و با قرمزی، درد و ترشحات چشمی همراه می باشد. معمولا با تجویز روتین یک پماد ضد باکتری چشمی در همه نوزادان در زمان تولد از این عارضه پیشگیری می شود.

در صورت عدم پیشگیری از عفونت، نوزاد طی 2 تا 5 روز علائم را تجربه خواهد کرد که علاوه بر ورم ملتحمه ممکن است عوارض دیگری همچون عفونت پوست سر، التهاب تنفسی، واژینیت و اورتریت نیز به همراه داشته باشد.

برخی عوارض جدی این وضعیت شامل نابینایی، مننژیت و آرتریت سپتیک می باشد.

چه زمانی به پزشک مراجعه شود؟

اکثر علائم سوزاک نسبتا غیر اختصاصی بوده و ممکن است به راحتی به آن ها بی توجهی شود. به همین دلیل قانون کلی این است که در صورت داشتن رابطه جنسی محافظت نشده یا ظاهر شدن علائم عفونت هر چند خفیف به پزشک مراجعه کرده و غربال گری بیماری های مقاربتی درخواست شود.

این مسئله به خصوص زمانی که فرد با افراد ناشناس یا مشکوک به بیماری های مقاربتی رابطه جنسی داشته باشد صادق است.

حتی افرادی که هیچ علامتی ندارند و رابطه جنسی خطرناک نداشته اند نیز در صورت فعال بودن از نظر جنسی لازم است سالی یک بار آزمایش سوزاک و سایر بیماری های مقاربتی انجام دهند.

منبع: verywellhealth