خواص زردچوبه برای رفلاکس معده چیست؟

زردچوبه برای رفلاکس معده
زردچوبه برای رفلاکس معده

زردچوبه هزاران سال است که به عنوان یک دارو در طب جایگزین استفاده می شود. از زردچوبه برای درمان بسیاری از بیماری ها از جمله مشکلات معده و مشکلات گوارشی استفاده شده است.

اگرچه شواهد حکایتی نشان می دهد که زردچوبه یک درمان طبیعی رفلاکس معده است اما آزمایشات بالینی کمی برای اثبات این ادعاها وجود دارد.

در ادامه این مقاله با فواید درمانی زردچوبه برای رفلاکس معده و عوارض و مضرات و روش های استفاده از آن آشنا می شوید. با سومیتا همراه باشید؛

فواید و مزایای زردچوبه برای رفلاکس معده

زردچوبه سرشار از ترکیبات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است. در طب سنتی چینی و آیورودا از زردچوبه برای تسکین درد آرتریت و تنظیم قاعدگی استفاده شده است. همچنین از آن برای بهبود هضم و عملکرد کبد استفاده می شود.

امروزه زردچوبه به عنوان یک درمان جایگزین برای سوزش سر دل، التهاب و زخم معده شناخته شده است.

اگر کاری می خورید زردچوبه مصرف کرده اید. این ماده ای است که طعم تند و رنگ پر جنب و جوش کاری را ایجاد می کند.

فعال ترین ماده زردچوبه کورکومین نام دارد و تصور می شود که مسئول بیشتر فواید زردچوبه برای سلامتی است.

کورکومین یک آنتی اکسیدان پلی فنولی است و گفته می شود که دارای قابلیت های ضد ویروسی، ضد باکتریایی و ضد سرطانی قوی است.

آنچه تحقیقات می گویند

اگرچه بسیاری از مطالعات خواص زردچوبه و عصاره آن کورکومین را مورد بررسی قرار داده اند اما هیچ تحقیقی روی رفلاکس معده متمرکز نشده است.

به طور کلی شواهد کافی برای حمایت از استفاده از زردچوبه برای هر بیماری وجود ندارد. تحقیقات بیشتری برای تعیین اثربخشی آن در افراد مورد نیاز است.

بر اساس یک مطالعه در سال 2007 بیماری رفلاکس معده (GERD) ممکن است ناشی از التهاب و استرس اکسیداتیو باشد. این مطالعه نشان می دهد که رفلاکس معده باید با آنتی اکسیدان ها و ضد التهاب ها درمان شود.

یک مطالعه جداگانه در سال 2011 نشان داد که اثرات ضد التهابی کورکومین از التهاب مری جلوگیری می کند.

زردچوبه و کورکومین عصاره آن هر دو دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند. به همین دلیل زردچوبه ممکن است علائم رفلاکس معده را تسکین دهد.

در حال حاضر تحقیقات بیشتری در حال انجام است. مقاله ای در سال 2019 بینشی در مورد فعالیت ضد توموری، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی کورکومین در درمان مشکلات دستگاه گوارش ارائه کرد.

کورکومین روده را از آسیب ناشی از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و سایر عوامل مضر محافظت می کند، نقش مهمی در کنترل باکتری‌ های مرتبط با زخم دارد، به بهبود زخم‌ ها کمک می‌ کند و به طور فعال در کشتن سلول‌ های سرطانی در روده عمل می‌ کند.

روش های استفاده از زردچوبه برای درمان رفلاکس معده

ساقه یا ریزوم زردچوبه را می توان خشک کرد و به صورت پودر درآورد. پودر را می توان به صورت خوراکی یا هنگام پخت و پز استفاده کرد.

اگر زردچوبه را به همه دستور العمل های خود اضافه کنید یا زیاد دمنوش زردچوبه بنوشید، ممکن است مصرف زردچوبه کافی برای درمان رفلاکس معده برای شما دشوار باشد. مکمل های عصاره ارگانیک زردچوبه ممکن است راه بهتری برای دریافت مقادیر دارویی باشد.

بدن شما زردچوبه و کورکومین را ضعیف جذب می کند. ادویه و عصاره آن هر دو به سرعت توسط کبد و دیواره روده شما متابولیزه می شوند.

روش‌های مختلف برای افزایش فراهمی زیستی کورکومین مورد بررسی قرار گرفته‌ اند. یکی از راه های افزایش جذب زردچوبه مصرف آن با پیپرین است که معمولا در فلفل سیاه یافت می شود.

زردچوبه و فلفل سیاه اغلب با هم در مکمل ها فروخته می شوند. فلفل جذب و عملکرد زردچوبه را افزایش می دهد.

هنگام انتخاب مکمل های زردچوبه به دنبال مارک هایی باشید که دارای عصاره فلفل سیاه یا پیپرین به عنوان یک ماده سازنده هستند.

عوارض و مضرات زردچوبه

زردچوبه یک رقیق کننده طبیعی خون است. اگر داروهایی مصرف می‌ کنید که خون شما را رقیق می‌ کنند یا اگر در آینده جراحی دارید نباید زردچوبه مصرف کنید.

زردچوبه همچنین ممکن است قند خون را کاهش دهد، فشار خون را کاهش دهد و مشکلات کیسه صفرا را ایجاد کند.

برخی افراد گزارش می دهند که زردچوبه در واقع رفلاکس معده را بدتر می کند. این ممکن است به دلیل خواص فلفلی آن باشد.

مصرف زردچوبه برای مدت طولانی یا در دوزهای بالا ممکن است خطر سوء هاضمه، حالت تهوع و اسهال را افزایش دهد. اگر چنین است این درمان ممکن است بهترین روش برای شما نباشد و باید درمان را قطع کنید.

زردچوبه همچنین در صورت مصرف طولانی مدت باعث آسیب کبدی در موش ها شده است. هیچ آسیب کبدی در انسان گزارش نشده است.

اگر دارو استفاده می کنید قبل از شروع مصرف هر گونه داروی گیاهی یا مکمل با پزشک خود صحبت کنید به خصوص گیاهانی مانند زردچوبه که می توانند با بسیاری از داروهای مختلف واکنش های جدی داشته باشند.

زنان باردار یا شیرده نباید از مقدار زیاد زردچوبه استفاده کنند. هر چیزی بیش از آنچه معمولا هنگام پخت و پز استفاده می شود برای این گروه بیش از حد در نظر گرفته می شود.

خطر واکنش آلرژیک با تمام داروهای طبیعی وجود دارد. اگر پس از مصرف زردچوبه علائمی مانند کهیر، ضربان قلب سریع یا مشکل در تنفس را تجربه کردید باید مصرف را قطع کنید.

اگر علائم شما شدید است باید به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

سایر روش های درمان رفلاکس معده

اگر گهگاه دچار سوزش سر دل می شوید، ممکن است بتوانید به تنهایی با تغییر سبک زندگی آن را درمان کنید.

این شامل موارد زیر می شود :

  • خوردن وعده های غذایی کوچک تر
  • بعد از غذا دراز نکشید
  • خوابیدن با بالاتنه بالاتر از پایین تنه
  • ترک سیگار
  • عدم استفاده از لباس‌های تنگ که ناحیه شکم شما را منقبض می‌ کنند

اگر اضافه وزن دارید با یک مربی و یک متخصص تغذیه مشورت کنید تا به شما در مدیریت وزن کمک کند چون کاهش وزن علائم بیماری را کاهش می دهد.

به رژیم غذایی خود نگاهی بیندازید. توجه داشته باشید که کدام غذاها باعث سوزش سردل شما می شوند.

غذاهای ادویه دار، غذاهای اسیدی و غذاهای چرب مقصر هستند. اگر این غذاها علائم شما را بدتر کردند آن ها را محدود کنید یا به طور کامل از آن ها اجتناب کنید.

اگر تغییرات سبک زندگی علائم شما را برطرف نکرد ممکن است پزشک به شما توصیه کند که داروهای بدون نسخه را امتحان کنید. این ممکن است شامل آنتی اسیدها، مهارکننده های پمپ پروتون یا مسدود کننده های H2 باشد.

به عنوان آخرین راه ممکن است جراحی لازم باشد.

خلاصه

اگرچه شواهد محدودی وجود دارد که نشان می دهد زردچوبه به درمان رفلاکس معده کمک می کند اما ممکن است ارزش امتحان کردن را داشته باشد.

اکثر افراد زردچوبه را به خوبی در غذا و هنگامی که به عنوان مکمل مصرف می شود تحمل می کنند.

اگر قصد استفاده از زردچوبه را دارید به یاد داشته باشید :

  • برای بهترین نتیجه از زردچوبه در کنار فلفل سیاه استفاده کنید یا مکمل حاوی پیپرین را برای افزایش توانایی بدن در جذب و استفاده از کورکومین انتخاب کنید
  • زردچوبه می تواند به عنوان رقیق کننده خون عمل کند. شما نباید زردچوبه را در کنار داروهای ضد انعقاد مصرف کنید
  • اگر روزانه 1500 میلی گرم یا بیشتر زردچوبه مصرف کنید ممکن است عوارض جانبی ناخوشایندی را تجربه کنید

ممکن است چند هفته طول بکشد تا ببینید زردچوبه به درمان علائم شما کمک می کند یا خیر. اگر نتیجه ای حاصل نشد باید مصرف آن را قطع کرده و با پزشک خود مشورت کنید.

همچنین بخوانید : خواص زردچوبه برای لاغری و کاهش وزن

منبع : healthline