کرفس برای دیابت خوب است یا مضر؟

آیا کرفس برای دیابت خوب است؟
آیا کرفس برای دیابت خوب است؟

کرفس یکی از سبزیجات کم کالری و کم قند است که به خوبی با دیپ و کره بادام زمینی ترکیب می شود.

اخیرا آب کرفس در مرکز توجه قرار گرفته است که برای تعدادی از بیماری ها مفید می باشد. اما آیا کرفس برای مدیریت دیابت مفید است یا مضر؟

در این مقاله به بررسی این موضوع می پردازیم که آیا کرفس برای دیابت خوب هست یا نه؟ با سومیتا همراه باشید؛

چه چیزی کرفس را بسیار سالم می کند؟

کرفس خیلی بیشتر از یک میان وعده ترد است. به گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده سبزیجاتی که از مناطق مدیترانه و خاورمیانه سرچشمه می گیرند ویتامین های زیاد (مانند ویتامین C، ویتامین K و فولات)، مواد معدنی (از جمله کلسیم و منیزیم)، کاروتن و فیبر را فراهم می کنند.

کرفس همچنین حاوی فلاونوئیدها، گروهی از مواد شیمیایی گیاهی مفید است که در میوه ها و سبزیجات یافت می شوند. طبق مطالعه ای در سال 2017 برخی از فلاونوئیدهای موجود در کرفس دارای مزایای ضد التهابی و آنتی اکسیدانی هستند.

کرفس و مدیریت دیابت

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها بیش از 30 میلیون آمریکایی دیابت دارند. نزدیک به 95 درصد از آن ها دیابت نوع 2 دارند پس جای تعجب نیست که یافتن راه هایی برای مدیریت علائم دیابت در اولویت است.

کیسی سیدن متخصص تغذیه می‌ گوید : در حالی که اکثر مردم کرفس را یک غذای آبکی و با کالری منفی می‌ دانند این سبزی ترد در واقع یکی از سبزیجاتی است که بسیاری از مردم را تشویق می‌کنم در رژیم‌ های غذایی خود بگنجانند به‌ ویژه بیماران مبتلا به دیابت نوع 2.

وی افزود : کرفس یک سبزی کم کالری است که حاوی انواع مواد مغذی و پلی فنول است.

سطح بالای قند خون همانطور که اغلب در افراد دیابتی وجود دارد می تواند باعث التهاب زیادی در بدن شود و منجر به عوارض قلبی عروقی، چشمی و کلیوی شود. سیدن می گوید : ترکیبات آنتی اکسیدانی کرفس ممکن است به کاهش این التهاب کمک کنند.

تعداد کمی از مطالعات اولیه که فقط بر روی حیوانات انجام شده است محققان را در مورد فواید احتمالی کرفس برای مبتلایان به دیابت نوع 2 مجذوب کرده است اما هیچ مطالعه انسانی عمده ای برای تایید اثر آن بر این بیماری انجام نشده است.

دو مورد از این مطالعات اولیه – مطالعه ای در سال 2013 و مطالعه ای در سال 2016 نشان می دهند که عصاره دانه کرفس تاثیر مثبتی بر مدیریت دیابت و کاهش قند خون بالا در موش ها دارد.

مطالعه دیگری بر روی حیوانات در سپتامبر 2015 که در مجله بین المللی آسیب شناسی بالینی و تجربی منتشر شد نشان می دهد که فلاونوئید لوتئولین – یک ماده مغذی کلیدی در کرفس – ممکن است نقش مثبتی در درمان نوروپاتی دیابتی یا آسیب عصبی داشته باشد.

با این حال برای درک بهتر مواد مغذی منحصربه‌فرد کرفس و اینکه چگونه می‌ تواند از افرادی که علائم دیابت را مدیریت می‌ کنند حمایت کند آزمایش‌ های بالینی با طراحی خوب با استفاده از انسان به عنوان سوژه مورد نیاز است.

یکی از این مطالعات که در فوریه 2018 در مجله پزشکی عربستان منتشر شد اثرات برگ کرفس را بر سطح گلوکز خون و سطح انسولین پلاسما در افراد مسن پیش دیابتی اندازه گیری کرد.

این مطالعه به یک گروه آزمایشی کپسول عصاره برگ کرفس را به مدت 12 روز ارائه داد و نتایج را با گروهی که مکمل دریافت نکردند مقایسه کرد.

کاهش سطح گلوکز پلاسما قبل و بعد از غذا پس از درمان برگ کرفس نشان می دهد که برگ کرفس ممکن است یک افزودنی ساده برای کمک به مدیریت علائم دیابت باشد. با توجه به اینکه حجم نمونه این مطالعه کوچک بود (فقط 16 نفر) و این تنها مطالعه اخیر است که به ارزیابی برگ کرفس و نقش آن در مدیریت دیابت پرداخته است تحقیقات بیشتری برای ارائه یک همبستگی قطعی مورد نیاز است.

خلاصه

کرفس یکی از سبزیجاتی است که به راحتی در دسترس بوده و ارزان و با طراوت می باشد. با این حال تا زمانی که کارآزمایی‌ های بالینی دقیق‌ تری با استفاده از انسان به‌ عنوان آزمودنی انجام نشده باشد نمی‌ توان ادعای قطعی در مورد مصرف کرفس و مدیریت دیابت داشت.

با این حال اگرچه داده‌ ها محدود هستند اما صرف نظر از تشخیص دیابت استفاده از سبزیجات سالم مانند کرفس در رژیم غذایی شما می تواند مفید باشد به عنوان مثال پیشنهاد می‌ شود برای میان‌ وعده‌ ی بعدازظهر خود مقداری ساقه کرفس و هوموس بخورید.

کرفس همچنین برای استفاده به عنوان پایه سوپ، سس ماکارونی و مرغ سوخاری عالی است پس ادامه دهید و برای قند خون بهتر کمی کرفس بخورید.

همچنین بخوانید : خواص کرفس برای مردان

منبع : livestrong