آیا شنبلیله برای دیابت خوب است؟

آیا شنبلیله برای دیابت خوب است؟
آیا شنبلیله برای دیابت خوب است؟

شنبلیله چیست؟

شنبلیله گیاهی دارویی است که در بخش هایی از اروپا و غرب آسیا می روید. برگ‌ های آن خوراکی هستند اما دانه‌ های قهوه‌ ای کوچک آن به دلیل استفاده در پزشکی معروف شده اند.

اولین استفاده ثبت شده از شنبلیله در مصر بوده که قدمت آن به 1500 سال قبل از میلاد برمی گردد. در سراسر خاورمیانه و آسیای جنوبی دانه ها به طور سنتی هم به عنوان ادویه و هم به عنوان دارو استفاده می شدند.

در ادامه این مقاله به بررسی فواید درمانی دانه های شنبلیله برای افراد دیابتی و همچنین عوارض و مضرات آن می پردازیم. با سومیتا همراه باشید؛

شنبلیله و دیابت

دانه های شنبلیله ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشند. دانه ها حاوی فیبر و سایر مواد شیمیایی هستند که ممکن است هضم و جذب کربوهیدرات ها و قند توسط بدن را کند کنند.

دانه ها همچنین ممکن است به بهبود نحوه استفاده بدن از قند و افزایش میزان انسولین آزاد شده کمک کنند.

مطالعات کمی از شنبلیله به عنوان یک درمان موثر برای برخی شرایط حمایت می کند. بسیاری از این مطالعات بر توانایی دانه ها در کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت تمرکز دارند.

یک مطالعه کوچک در سال 2009 نشان داد که مصرف 10 گرم دانه شنبلیله خیس شده در آب گرم ممکن است به کنترل دیابت نوع 2 کمک کند.

یک مطالعه بسیار کوچک دیگر در سال 2009 نشان می دهد که خوردن غذاهای پخته شده مانند نان که با آرد شنبلیله تهیه شده است ممکن است مقاومت به انسولین را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کاهش دهد.

سایر مطالعات به کاهش متوسط ​​گلوکز ناشتا با مصرف شنبلیله به عنوان مکمل اشاره کرد.

منبع معتبر موسسه ملی بهداشت (NIH) بیان می کند که در این مرحله شواهد برای تایید توانایی شنبلیله در کاهش قند خون ضعیف است.

آیا شنبلیله برای افراد دیابتی ایمن است؟

مقدار شنبلیله مورد استفاده در پخت و پز به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شود. با این حال NIH هشدار می دهد که اگر زنان مبتلا به سرطان های حساس به هورمون هستند شنبلیله می تواند عملکرد استروژن را تقلید کند.

هنگامی که در دوزهای زیاد مصرف شود عوارض جانبی می تواند شامل گاز و نفخ باشد.

شنبلیله همچنین می تواند با چندین دارو واکنش نشان دهد به ویژه با داروهایی که اختلالات لخته شدن خون و دیابت را درمان می کنند.

اگر از این نوع داروها استفاده می کنید قبل از مصرف شنبلیله با پزشک خود صحبت کنید. برای جلوگیری از کاهش قند خون پزشک ممکن است نیاز به کاهش دوز داروهای دیابت داشته باشد.

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) مکمل های شنبلیله را ارزیابی یا تایید نکرده است. فرآیند تولید تنظیم نشده است بنابراین ممکن است خطرات بهداشتی کشف نشده ای وجود داشته باشد.

همچنین مانند تمام مکمل‌ های غیر قابل تنظیم نمی‌ توانید مطمئن باشید که گیاه و مقدار ذکر شده روی برچسب همان چیزی است که در مکمل موجود است.

فواید دیگر شنبلیله برای سلامتی بدن

هیچ گونه عارضه جانبی یا عوارض جدی یا تهدید کننده زندگی مرتبط با شنبلیله وجود نداشته است. یک مطالعه در سال 2007 حتی نشان داد که شنبلیله می تواند از کبد شما در برابر اثرات سموم محافظت کند.

یک مطالعه در سال 2009 نشان می دهد که شنبلیله می تواند رشد سلول های سرطانی را متوقف کند و به عنوان یک گیاه ضد سرطان عمل کند.

شنبلیله همچنین می تواند به کاهش علائم دیسمنوره کمک کند. این وضعیت باعث درد شدید در دوره های قاعدگی می شود.

عوارض و مضرات شنبلیله

زنان باردار نباید از شنبلیله استفاده کنند زیرا ممکن است باعث انقباضات رحمی شود. اطلاعات کافی در مورد ایمنی شنبلیله برای زنان شیرده وجود ندارد و زنان مبتلا به سرطان های حساس به هورمون نباید از شنبلیله استفاده کنند.

برخی از افراد پس از استفاده طولانی مدت از شنبلیله بوی شربت افرا را از زیر بغل خود گزارش می دهند. یکی از منابع مورد اعتماد در سال 2011 این ادعاها را تایید کرد و دریافت که برخی از مواد شیمیایی موجود در شنبلیله مانند دی متیل پیرازین باعث ایجاد این بو می شود.

این بو را نباید با بوی ناشی از بیماری ادرار شربت افرا (MUSD) اشتباه گرفت. این حالت بویی ایجاد می کند که حاوی همان مواد شیمیایی بوی شربت افراست.

شنبلیله همچنین می تواند باعث واکنش های آلرژیک شود. قبل از افزودن شنبلیله به رژیم غذایی خود در مورد هرگونه آلرژی غذایی که ممکن است داشته باشید با پزشک خود صحبت کنید.

فیبر موجود در شنبلیله همچنین می تواند توانایی بدن شما را در جذب داروهای خوراکی کاهش دهد. از شنبلیله ظرف چند ساعت پس از مصرف این نوع داروها استفاده نکنید.

چگونه شنبلیله را به رژیم غذایی خود اضافه کنید؟

دانه های شنبلیله طعمی تلخ و آجیلی دارند. آن ها اغلب در مخلوط ادویه ها استفاده می شوند.

دستور العمل های هندی از آن ها در کاری، ترشی و سس ها استفاده می کنند. همچنین می توانید دمنوش شنبلیله بنوشید یا پودر شنبلیله را روی ماست بپاشید.

اگر مطمئن نیستید که چگونه از شنبلیله استفاده کنید از متخصص تغذیه بخواهید تا به شما کمک کند آن را به برنامه غذایی دیابت خود اضافه کنید.

درمان های دیابت در طب سنتی

در کنار شنبلیله گزینه های دیگری برای درمان دیابت وجود دارد.

نگه داشتن قند خون در سطوح طبیعی برای حفظ کیفیت بالای زندگی با تشخیص دیابت ضروری است. شما می توانید با ایجاد تغییرات در سبک زندگی به بدن خود در حفظ سطح قند خون سالم کمک کنید که عبارتند از :

  • رعایت رژیم غذایی حاوی غذاهای کم فرآوری شده و مقادیر بالای فیبر مانند غلات کامل، سبزیجات و میوه ها
  • انتخاب منابع پروتئین بدون چربی و چربی های سالم و اجتناب از مصرف بیش از حد گوشت فرآوری شده
  • پرهیز از مقادیر زیاد غذاهای کربوهیدرات شیرین و نوشیدنی های شیرین
  • ورزش حداقل نیم ساعت در روز و حداقل 5 روز در هفته

مصرف داروها همچنین می تواند به شما کمک کند تا با کنترل تولید و استفاده از انسولین در بدن، قند خون خود را در سطوح سالم نگه دارید. اگر در مورد داروهای مورد استفاده برای درمان دیابت سوالی دارید با پزشک خود صحبت کنید.

همچنین باید قبل از اقدام به ایجاد هر گونه تغییر در رژیم غذایی، شیوه زندگی یا داروهای خود با پزشک خود در مورد اینکه کدام فعالیت ها و درمان ها برای شما بهتر کار می کنند صحبت کنید.

همچنین بخوانید : خواص شنبلیله برای لاغری

منبع : healthline