مضرات زیاد خوردن خرما چیست؟

مضرات زیاد خوردن خرما چیست؟
مضرات زیاد خوردن خرما چیست؟

خرما یک میان وعده ی محبوب در سراسر جهان محسوب می شود. اما بسیاری از افراد از مضرات بالقوه خرما آگاهی چندانی ندارند، زیاده روی در مصرف خرما می تواند مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند.

در ادامه این مقاله با عوارض و مضرات زیاده روی در خوردن خرما برای سلامتی بدن آشنا می شوید. با سومیتا همراه باشید؛

عوارض و مضرات خرما برای سلامتی بدن

1. ممکن است باعث مشکلات گوارشی شود

خرما به خودی خود باعث مشکلات گوارشی نمی شود مگر اینکه سولفیت به آن اضافه شود.

سولفیت ها ترکیبات شیمیایی هستند که به میوه های خشک به منظور حفظ ظاهر و حتی از بین بردن باکتری های مضر اضافه می شوند. افراد حساس به سولفیت ها ممکن است از واکنش های خاصی مانند درد معده، گاز، نفخ و اسهال رنج ببرند.

خرما منبع عالی فیبر است اما اگر قبلا فیبر کافی مصرف نکرده‌ اید مصرف زیاد خرما به معنای دریافت بیش از حد فیبر است – و این افزایش ناگهانی می‌تواند منجر به مشکلات شکمی مانند یبوست و نفخ شود.

اگرچه تحقیقات کمی انجام شده است اما گزارش شده که خرما در موارد خاص اسهال را بدتر می کند.

2. می تواند باعث بثورات پوستی شود

خرما ممکن است باعث بثورات پوستی شود. میوه‌ های خشک مانند خرما می‌ توانند باعث ایجاد بثورات پوستی شوند و مقصر بار دیگر سولفیت‌ ها هستند.

راش همچنین می تواند به دلیل کپک موجود در بسیاری از میوه های خشک باشد که خرما یکی از آن هاست.

3. می تواند باعث حملات آسم شود

تحقیقات کافی در مورد اینکه خرما باعث حملات آسم می شود وجود ندارد. اما از آنجایی که خرما می تواند منجر به آلرژی شود و آلرژی می تواند باعث آسم شود بهتر است افراد مستعد مراقبت بیشتری داشته باشند.

در واقع 80 درصد از افراد مبتلا به آسم به مواد معلق در هوا مانند کپک ها حساسیت دارند – کپک هایی که در میوه های خشک مانند خرما نیز یافت می شوند.

4. می تواند باعث چاقی و افزایش وزن شود

اگرچه خرما سرشار از فیبر است اما کالری و چگالی انرژی نسبتا بالایی دارد و می‌ تواند منجر به چاقی و افزایش وزن شود.

خرما حاوی 2.8 کالری در هر گرم دارد که به سادگی به این معنی است که آن ها غذاهایی با چگالی انرژی متوسط ​​هستند و می توانند منجر به افزایش وزن شوند.

5. می تواند منجر به هیپرکالمی شود

خرما ممکن است منجر به هایپر کالمی شود – وضعیتی که در آن سطح پتاسیم در خون بیش از حد بالا می رود. خرما منبع غنی پتاسیم است و مصرف بیش از حد آن می تواند منجر به این عارضه شود. بنابراین اگر سطح پتاسیم شما بالاست از مصرف خرما پرهیز کنید.

سطح ایده آل پتاسیم خون بین 3.6 تا 5.2 میلی مول در لیتر است. سطح پتاسیم خون بالاتر از 7 میلی مول در لیتر می تواند خطرناک باشد و نیاز به مداخله فوری پزشکی دارد.

6. پوشش مومی آن می تواند اثرات مضری داشته باشد

مثل سایر میوه ها (مانند سیب) خرما نیز اغلب با موم پوشانده می شود. میوه‌ ها اغلب با موم پوشانده می‌ شوند تا ظاهرشان را بهتر کنند و جذابیتی براق به آن‌ ها ببخشند – بنابراین برای مدت طولانی‌ تری تازه باقی می‌ مانند.

درخشش خرما معمولا از موم نفتی یا اسپری شیمیایی حاصل می شود که هر دو در دراز مدت می توانند منجر به مشکلات گوارشی شدید شوند.

7. می تواند برای نوزادان ناسالم باشد

خرما برای نوزادان مناسب نیست. جویدن آن ها سخت است و از آنجایی که روده آن ها در حال رشد است خرما ممکن است به راحتی هضم نشود. این می تواند منجر به عوارضی شود. در واقع خرما می تواند نای نوزاد را مسدود و او را خفه کند پس لطفا احتیاط کنید.

خرماها را حداقل تا زمانی که شیرخواران بزرگ تر شوند به آن ها ندهید.

8. می تواند منجر به عدم تحمل فروکتوز شود

شیرینی طبیعی خرما به دلیل فروکتوز موجود در آن است. برخی افراد در هضم فروکتوز مشکل دارند که منجر به شرایطی به نام عدم تحمل فروکتوز می شود.

در این بیماری قند به درستی جذب نمی شود و همین باعث می شود به طور کلی از سیستم گوارش شما عبور کند (زیرا بدن شما قادر به تجزیه آن نیست). این همچنین می تواند در نهایت منجر به گاز و درد شکم شود زیرا قند شروع به واکنش با باکتری های طبیعی در روده می کند.

مضرات خرما برای قند خون و سلامت دندان

تصور می شود خرما به دلیل طعم شیرینی که دارد بر سطح قند خون تاثیر بگذارد. با این حال هیچ تحقیق محکمی برای حمایت از این موضوع وجود ندارد.

برخی مطالعات بیان می‌ کنند که خرما می‌ تواند سطح قند خون را کاهش دهد و حتی به درمان دیابت کمک کند. این احتمالا به این دلیل است که اگرچه خرما حاوی قندهای طبیعی است اما شاخص گلیسمی پایینی دارد و از این رو ممکن است به کاهش قند خون کمک کند.

همچنین هیچ تحقیق قابل توجهی مبنی بر اثرات نامطلوب خرما بر سلامت دندان وجود ندارد.

در مورد بارداری و شیردهی خرما یک گزینه سالم است. یک مطالعه نشان می دهد که مصرف خرما در 4 هفته قبل از زایمان باعث ایجاد زایمان آسان تر می شود اما پس از آن اطمینان حاصل کنید که خرماهای بیشتر از مقادیر توصیه شده را مصرف نمی کنید – زیرا ما نمی دانیم در این مورد چه اتفاقی می افتد.

خلاصه

مضرات خرما زمانی مشخص می شوند که در مصرف آن زیاده روی کنید (بیش از 10 خرما در روز). بنابراین میزان مصرف خود را کاهش داده و به جای خرما میوه های دیگر را هم امتحان کنید.

همچنین بخوانید : بهترین زمان مصرف خرما

منبع : stylecraze