آیا زنجبیل برای دیابت خوب است؟

آیا زنجبیل برای دیابت خوب است؟
آیا زنجبیل برای دیابت خوب است؟

دیابت یک بیماری متابولیک است که برخی از افراد با آن متولد می شوند و برخی دیگر ممکن است در طول زمان به آن مبتلا شوند. این بر نحوه تولید یا پاسخ افراد به انسولین تاثیر می گذارد که به نوبه خود بر نحوه پردازش قند توسط بدن شما اثر می گذارد.

به همین دلیل مهم است که به آنچه می خورید و اینکه چگونه ممکن است بر سطح قند خون شما تاثیر بگذارد، توجه داشته باشید.

به عنوان مثال زنجبیل دارای کربوهیدرات و کالری کمی است. در هر قاشق چای خوری فقط 1.3 گرم کربوهیدرات دارد. زنجبیل که به خاطر طعم تند و طعم بی نظیرش شناخته می شود حاوی پتاسیم، آهن و فیبر نیز هست.

در این مقاله به بررسی خواص زنجبیل برای دیابت می پردازیم و به این سوال پاسخ می دهیم که زنجبیل برای دیابت مفید است یا مضر؟ با سومیتا همراه باشید؛

فواید و مزایای زنجبیل برای افراد دیابتی

در طول سال ها ثابت شده است که زنجبیل به کاهش سطح قند خون کمک می کند و به تنظیم پاسخ انسولین در افراد مبتلا به دیابت کمک می کند.

در یک مطالعه حیوانی در سال 2014 به موش های چاق مبتلا به دیابتی ترکیبی از دارچین و زنجبیل داده شد. این موش ها مزایای فراوانی را تجربه کردند از جمله :

  • کاهش وزن بدن
  • کاهش توده چربی بدن
  • کاهش سطح قند خون
  • افزایش سطح انسولین

به گفته محققان در مطالعه ای در سال 2015 مکمل های پودر زنجبیل ممکن است به بهبود قند خون ناشتا کمک کنند.

به شرکت کنندگان در این مطالعه به مدت 12 هفته هر روز 2 گرم زنجبیل داده شد. در پایان مطالعه محققان دریافتند که افراد این گروه سطوح پایین تری از موارد زیر را نیز تجربه کردند :

  • هموگلوبین A1c
  • آپولیپوپروتئین B
  • آپولیپوپروتئین A-1
  • مالون دی آلدئید

محققان در مطالعه‌ای در سال 2016 بر روی موش‌های دیابتی دریافتند که زنجبیل ممکن است به محافظت در برابر مشکلات قلبی ناشی از دیابت کمک کند.

خواص ضد التهابی زنجبیل ممکن است به پیشگیری از برخی عوارض دیابت نیز کمک کند.

عوارض و مضرات زنجبیل برای افراد دیابتی

اگرچه بسیاری از مطالعات نشان می دهد که زنجبیل می تواند در مدیریت دیابت مفید باشد اما هنگام مصرف آن باید اقدامات احتیاطی را انجام دهید.

شما نباید بیش از 4 گرم زنجبیل در روز مصرف کنید اگرچه عوارض جانبی نادر است اما در صورت مصرف زیاد زنجبیل ممکن است دچار سوزش سر دل، اسهال و ناراحتی معده شوید.

زنان باردار باید در مورد مصرف توصیه شده با پزشک خود صحبت کنند. معمولا تصور می شود که زن باردار نباید بیش از 1 گرم زنجبیل در روز بخورد.

اگر از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید با پزشک خود صحبت کنید. زنجبیل همچنین می تواند اثرات رقیق کننده خون داشته باشد که می تواند خطر خونریزی بیش از حد را افزایش دهد.

همچنین اگر از داروهای فشار خون استفاده می کنید باید با پزشک خود مشورت کنید. زنجبیل می تواند فشار خون شما را کاهش دهد که می تواند باعث نامنظم شدن ضربان قلب شود.

روش های استفاده از زنجبیل در رژیم غذایی افراد دیابتی

اگرچه تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، مطالعات اولیه نشان داده است که زنجبیل می تواند به کاهش کلسترول کمک کند و سلامت قلب و عروق را بهبود بخشد.

زنجبیل همچنین یک کمک موثر در پیشگیری و کاهش حالت تهوع است. اکثر مردم می توانند با خیال راحت آن را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

هنگام افزودن زنجبیل به رژیم غذایی خود این موارد را در نظر داشته باشید :

  • ریشه زنجبیل طبیعی و ارگانیک را به جای محصولات فرآوری شده زنجبیل انتخاب کنید. محصولات با طعم زنجبیل مانند سس سالاد، نوشیدنی ها یا شیرینی ها به طور کلی فاقد ارزش غذایی هستند
  • سعی کنید با مصرف روزانه سازگار باشید. مصرف منظم در طی حداقل شش هفته نتایج مثبتی را در مدیریت دیابت نشان داده است
  • از مصرف بیش از حد خودداری کنید. بهترین نتایج با مصرف دوز معین در یک دوره طولانی به جای مصرف مقادیر زیاد در یک دوره کوتاه حاصل می شود
  • عادت کنید یک پارچ لیموناد زنجبیل سرد را مخلوط کنید و از دوستان یا خانواده خود با یک لیوان پذیرایی کنید

زنجبیل جایگزینی برای درمان منظم شما نیست. شما باید به دنبال توصیه های پزشک خود ادامه دهید. اگر در حین خوردن زنجبیل علائم غیرمعمولی را تجربه کردید باید مصرف آن را متوقف کنید.

خلاصه

اگر زنجبیل را در حد اعتدال استفاده کنید، می تواند مکمل موثری برای درمان دیابت شما باشد.

خوردن حداکثر 4 گرم در روز ممکن است به کاهش سطح قند خون و تنظیم تولید انسولین کمک کند. قبل از افزودن این دارو به رژیم درمانی خود حتما با پزشک خود صحبت کنید. با هم می توانید بهترین دوز را برای خود تعیین کنید و همچنین در مورد عوارض جانبی احتمالی صحبت کنید.

همچنین بخوانید : خواص دمنوش زنجبیل

منبع : healthline