آیا قارچ برای دیابت خوب است؟

آیا قارچ برای دیابت خوب است؟
آیا قارچ برای دیابت خوب است؟

با توجه به اینکه دیابت با سطح قند خون بالا مشخص می شود پیروی از یک رژیم غذایی سالم که به مدیریت قند خون کمک می کند برای درمان ضروری است.

جالب است بدانید که انواع قارچ ها کربوهیدرات و قند کمی داشته و خواص ضد دیابتی دارند.

در این مقاله به بررسی خواص قارچ بر روی دیابت می پردازیم و به این سوال پاسخ می دهیم که قارچ برای دیابت مفید است یا مضر؟ با سومیتا همراه باشید؛

شاخص گلیسمی و بار گلیسمی قارچ

شاخص گلیسمی (GI) و بار گلیسمی (GL) دو سیستم طبقه بندی هستند که به ارزیابی چگونگی تاثیر غذاهای حاوی کربوهیدرات بر قند خون کمک می کنند.

آن ها هر دو استراتژی هایی محبوب هستند و به طور گسترده در درمان بیماری های مزمن مانند دیابت استفاده می شوند.

شاخص گلیسمی غذاها را در مقیاس 0 تا 100 رتبه‌ بندی می‌ کند و به شما می‌ گوید چگونه ممکن است غذاها بر سطح قند خون شما تاثیر بگذارند و آن ها را به سه دسته تقسیم می‌ کند :

  • شاخص گلیسمی پایین : 1-55
  • شاخص گلیسمی متوسط : 56-69
  • شاخص گلیسمی بالا : 70-100

غذاهای با شاخص گلیسمی پایین احتمالا سطح قند خون شما را با سرعت کمتری افزایش می دهند. در مقابل آن هایی که شاخص گلیسمی بالایی دارند باعث افزایش ناگهانی قند خون می شوند.

از طرف دیگر غذاها را می‌توان بر اساس بار گلیسمی طبقه‌ بندی کرد. سیستم بار گلیسمی همچنین مواد غذایی را به سه دسته طبقه بندی می کند :

  • بار گلیسمی پایین : 10 و کمتر
  • بار گلیسمی متوسط : 11-19
  • بار گلیسمی بالا : 20 و بالاتر

بار گلیسمی پایین به شما می گوید که یک غذا فقط کمی بر سطح قند خون شما تاثیر می گذارد در حالی که بار گلیسمی بالا نشان دهنده تاثیر بیشتری است.

اگرچه قارچ ها از نظر فنی قارچ هستند اما آن ها سبزیجات سفید رنگی هستند با شاخص گلیسمی 10-15 و بار گلیسمی کمتر از 1 در هر فنجان (70 گرم) به این معنی که سطح قند خون شما را افزایش نمی دهند.

سرشار از مواد مغذی است

انواع مختلفی از قارچ وجود دارد از جمله قارچ دکمه ای یا سفید، شیتاکه، پورتوبلو و قارچ صدفی.

علیرغم ظاهر و طعم متفاوت همه آن ها دارای پروفایل های تغذیه ای مشابهی هستند که با محتوای قند و چربی کم مشخص می شود.

یک فنجان (70 گرم) قارچ خام حاوی مواد مغذی زیر است :

  • کالری : 15
  • کربوهیدرات : 2 گرم
  • قند : 1 گرم
  • پروتئین : 2 گرم
  • ویتامین B2 یا ریبوفلاوین : 22 درصد مقدار مورد نیاز روزانه
  • ویتامین B3 یا نیاسین : 16 درصد مقدار مورد نیاز روزانه
  • سلنیوم : 12 درصد مقدار مورد نیاز روزانه
  • فسفر : 5 درصد مقدار مورد نیاز روزانه

قارچ ها سرشار از سلنیوم و ویتامین های گروه B هستند. ویتامین های B گروهی از هشت ویتامین محلول در آب هستند که به شدت با بهبود عملکرد مغز مرتبط هستند. در همین حال سلنیوم یک آنتی اکسیدان قوی است که نقش کلیدی در عملکرد تیروئید ایفا می کند.

خواص قارچ برای دیابت چیست؟

تحقیقات نشان می دهد که مصرف یک رژیم غذایی غنی از سبزیجات مانند قارچ و سایر غذاهای غنی از ویتامین ممکن است به محافظت در برابر دیابت بارداری کمک کند که تقریبا 14 درصد از بارداری ها را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد و هم بر روی مادر و هم کودک اثر می گذارد.

به لطف محتوای بالای ویتامین B، قارچ ها همچنین ممکن است در برابر کاهش عملکرد ذهنی و زوال عقل در افراد مسن مبتلا به کمبود ویتامین B و همچنین افراد مبتلا به دیابت که داروی متفورمین را برای کنترل سطح قند خون خود مصرف می کنند محافظت کند.

علاوه بر ویتامین های گروه B، ترکیبات فعال زیستی اصلی قارچ – پلی ساکاریدها – ممکن است خواص ضد دیابتی داشته باشند.

تحقیقات روی حیوانات مبتلا به دیابت نوع 2 نشان می دهد که پلی ساکاریدها ممکن است سطح قند خون را کاهش دهند، مقاومت به انسولین را بهبود بخشند و آسیب بافت پانکراس را کاهش دهند.

به علاوه فیبر محلول بتا گلوکان – یکی از انواع پلی ساکاریدهای موجود در قارچ – هضم را کند می کند و جذب قندها را به تاخیر می اندازد بنابراین سطح قند خون شما را بعد از غذا کنترل می کند.

پلی ساکاریدها همچنین ممکن است سطح کلسترول خون را کاهش دهند که به نوبه خود ممکن است خطر بیماری قلبی و سکته مغزی مرتبط با دیابت کنترل نشده را کاهش دهد.

با این حال، تحقیقات بیشتری برای درک بهتر اینکه چگونه ویتامین های B و پلی ساکارید موجود در قارچ ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد مورد نیاز است.

روش های استفاده از قارچ برای افراد دیابتی

با توجه به تنوع گسترده قارچ‌ ها راه‌ های زیادی برای افزودن آن‌ ها به رژیم غذایی‌ تان وجود دارد از جمله خوردن آن‌ ها به صورت خام، کبابی، برشته، سرخ‌ شده یا در سس یا سوپ.

خلاصه

در صورت ابتلا به دیابت، قارچ ها برای خوردن بی خطر هستند زیرا محتوای پایین شاخص گلیسمی و بار گلیسمی آن ها سطح قند خون شما را افزایش نمی دهد.

همچنین محتوای ویتامین B و پلی ساکارید آن ها ممکن است مزایای سلامتی بیشتری را ارائه دهد که برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مهم است از جمله بهبود قند خون و کنترل کلسترول بالای خون.

قارچ ها جدا از خاصیت ضد دیابتی که دارند می توانند بدون هیچ کربوهیدرات و کالری اضافی به غذاهای شما طعم دهند.

همچنین بخوانید : خواص قارچ صدفی خوراکی

منبع : healthline